Sponsorer

Klubbens støttespillere
Presentasjon Stjørdals-Blink Alpint

Bli med på laget!

I alpingruppa vil du finne allsidig og morsom trening i et inkluderende miljø. Vi har dyktige trenere som setter skiglede og utvikling i fokus.Miljø

Alpingruppa vektlegger et inkluderende miljø. Vi er opptatt av at nye medlemmer skal føle seg velkomne. Både utøvere, trenere, ledere og andre voksne har fokus på å skape et trygt og samlende miljø.Barmarkstrening

Inntil snøen legger seg i bakkene er det barmarkstrening som gjelder. Barmarkstreningen foregår både ute og inne. Det veksles mellom flere aktiviteter, rulleskøyter, sykling og løping er noen av uteaktivitetene. Inne i hall trenes styrke, koordinasjon, spenst, bevegelighet og hurtighet som forberedelse til skisesongens utfordringer.Skitrening

Skitrening starter så snart snøforholdene tillater dette, normalt i november/desember måned. Treningen foregår i Meråker og på Storlien. Alpingruppa har eget klubbhus begge bakkene. Klubbhuset fungerer som varmestue og pauserom under treningene.

Skitreningene foregår som frikjøring, da med øvelser uten proter, eller i løype med porter. I løpet av sesongen vil det være trening i alle disipliner, slalåm, storslalåm og super-G.

Stjørdals-Blink Alpint samarbeider ofte med våre naboklubber Freidig og Duveds IF om felles treninger. I tillegg vil løperne gjennom sesongen få tilbud om å delta på flere treningsamlinger. Arrngør av slike samlinger vil være andre klubber, skikretsen eller skiforbundet. Det er selvfølgelig opp til den enkelte løper/foreldre å bestemme hvor mange treninger/samlinger man skal delta på.
Trenerne

Klubbens hovedtrener er Odd Fossland. Odd har solid alpinerfaring fra egen skikarriere, NM titler fra i slalåm og kombinasjon, samt landslagserfaring og deltakelse i World Cup. Odd er utdannet ved Norges Idrettshøyskole og han har Skiforbundets høyeste trener utdanning, trener 3. I sesongen 2016-17 var Odd hovedtrener for universitetslaget Trønder Alpin. Odd vil i inneværende sesong ha noen av klubbtreningene selv, han vil i tillegg fungere som veileder og mentor for klubbens to nye ski og barmarkstrenere, Markus Kvello og Erlend Persen.

Markus og Erlend er begge "oppvokst" i Stjørdals-Blink Alpint. Tross sin unge alder har de trent og konkurrert i alpin skikjøring gjennom mange sesonger. Begge er ivrige og motiverte med tanke på trenervervet for klubbens yngre løpere. I løpet av høsten vil begge gå gjennom Skiforbundets trener kurs, i tillegg vil de få tett oppfølging fra hovedtrener Fossland for å sikre at treningskveldene skal bli best mulig for flest mulig.

Olav Snorre Kristiansen vil bli benyttet på en del skisamlinger gjennom sesongen. Olav har lang erfaring som skitrener for barn og unge. Han har flere ganger hospitert som trener på kretssamlinger hvor klubbens hovedtrener, Odd Fossland har vært mentorRenn og konkuranser

Klubbens løpere deltar på et varierende antall renn gjennom sesongen. For de yngste vil det være aktuelt å delta i slalåm eller storslalåmrenn. Fra og med årsklasse U12 arrangeres også super-G renn. Utfor kjøres av løpere U16 og eldre.

Blink-alpinistene deltar både i lokale, regionale og landsrenn. De yngste løperne deltar på renn i "nærområdet", Meråker, Storlien, Vassfjellet. For de litt eldre løperne vil det også være mulig å delta på større renn lengre unna.

Som for deltagelse på trening og samlinger er det opp til den enkelte løper/foreldre hvor mange renn man velger å delta på.
Foreldreinnsats

Foreldre bidrar med transport til og fra trening, kjørelister blir satt opp til ukedagstreningene i Meråker. På treninger må foreldre bistå med blant annet frakt av porter og annet utstyr, ploge løyper, være litt "håndtlanger" for treneren.

Når klubben arrangerer samlinger eller renn vil foreldre bli bedt om å stille som funksjonører og hjelpemannskap. Alpingruppa har tradisjon for to dugnader i året, bruktmesse og skiskole. På disse bidrar foreldre sammen med løperne. Drift av klubben dekkes gjennom treningsavgift, sponsormidler og dugnadsarbeid.

Skiutstyr og heiskort

Vi anbefaler enkelt utstyr for de yngste løperne. Et par ski med radius ca 10 meter vil være ideelt. Etterhvert som løperne blir eldre vil det være aktuellt å gå til anskaffelse av egne slalåm og storslalåmski. For å holde kostnadene nede vil det være lurt å gjøre slike kjøp på klubbenes bruktsalg eller finn.no

Klubbens medlemmer får kjøpe sesongkort til sterkt rabatterte priser.Ønsker du å bi medlem?


Ingen værdata tilgjengelig.

Ingen værdata tilgjengelig.