Rekordstor deltagelse.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 15. Jan 2017

Nord-Trøndelag Skikrets åpne kretssamling på Storlien i helgen 14.-15. januar hadde rekordstor deltagelse.

Hele 37 unge alpinister og deres foreldre fant veien til kretssamlingen som ble arrangert på Storlien denne helgen. Samlingen ble holdt som en åpen kretssamling hvor alle årsklasser kunne delta. Deltagerne kom fra Stjørdals-Blink, Inderøy, Steinkjer, Grong, Lierne og Freidig Alpin.

Det ble en helg med masse god skikjøring fordelt på to intensive treningsøkter både lørdag og søndag. Trenerne hadde lagt inn frikjøringsøkter med øvelser og økter med storslslåmkjøring i stukket løype. De unge alpinistene viste stor treningsiver gjennom hele samlingshelgen, her var det ski- og treningsglede i massevis.

Skikretsen hadde reservert Storvallsgården for overnatting. De 32 sengeplassene ble raskt fyllt opp og flere deltakere overnattet derfor på Lyorna i sentrum av Storlien.

Fellesmiddagen på LeSki lørdag kveld hadde nær 100% oppslutning. Som alltid var det hyggelig å treffe gamle alpinvenner og å gjøre nye bekjentskaper rundt middagsbordet.


Hovedtrener i Steinkjer Skiklubb, Stian Wohdal som var en av trenerne under samlingen, forteller om mange talentfulle unge alpinister. I tillegg var det veldig moro å se at flere løpere gjorde store skitekniske fremskritt de to dagene samlingen varte. Den rekordstore deltagelsen tilskriver han det målrettede rekrutteringsarbeid som har vært gjort av skikretsen de siste årene.

Med så mange alpinister på samling var det påkrevd med flere trenere. I tillegg til Stian Wodahl, ble kyndig og god veiledning også gitt av Espen Carlsson fra Steinkjer Skiklubb og Olav Kristiansen, Juni Øverland og Bjørn Hembre, alle tre fra Stjørdals-Blink Alpint.Rekordstor deltagelse på kretssamlingen indikerer at skikretsens arbeid med rekruttering til alpinidretten har båret frukter.

Leder i Alpinkomitéen i Nord-Trøndelag Skikrets, Bjørn Hembre, forteller at det i 2013 ble startet et arbeidet med å legge forholdene til rette for økt rekruttering. Det ble bestemt at skikretsen skulle være arrangør av såkalte lavterskel-arrangement hvor kostnadene for løperne ble holdt nede ved at kretsen dekket trenerutgifter og forhandlet frem rimelige priser på overnatting og heiskort.

I tillegg har kretsen bidratt slik at klubbtrenere har kunnet få økt kompetanse gjennom å ta trener 1 og trener 2 kurs.

Nå viser de siste års rekrutteringsatsningen at mange nye barn og unge har funnet veien til fylkets alpinklubber. Mange klubber har merket en formidabel økning i antallet aktive unge løpere.

Spesielt for Nord-Trøndelags rekrutteringsarbeid, er at det også har vært flere rene jentesamlinger. Disse har vært meget populære, og kretsen kan nå se en høy jentedeltagelse på de åpne fellessamlingene.

Helgens høye deltakertall lover godt for alpinidretten i Nord-Trøndelag. Vi ser allerede frem til neste samling med mye moro i bakken, flinke trenere og gode alpinvenner!


Du kan se flere bilder fra samlingen her (scroll ned til enden av albumet):

Bilder sesong 2016-17Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.