Suksess for Skiforbundets breddesamling på Folgefonna.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 8. Aug 2015

Hele 180 U14 og U16 alpinister fant veien til Skiforbundets sommersamling på Folgefonna.Skiforbundet inviterte alle landets U14 og U16 løpere til breddesamling på Folgefonna i dagene 3. - 7. august. Et populært arrangment som trakk hele 180 alpinister til sommerskitrening og barmarkstrening på Folgefonna og i Jondalen. Fra Stjørdals-Blink Alpint deltok Ingrid Barane i U16 klassen.

Samlingen ble gjennomført som en dugnad, hvor Skiforbundets sto for organisering mens de største klubbene bidro med trenere til ski- og barmarkstrening. Løperne ble delt inn i ti grupper som hver fikk en trener. I løpet av samlingsdagene fikk alpinistene prøvd seg på alle disipliner, slalåm, storslalåm og super-G. Det ble vekslet mellom frikjøring med øvelser og kjøring i løype.

Treningstid i bakken var fra klokken 09:00 til 15:00, avbrutt av en times lunsjpause. Etter avsluttet skitrening på breen sto barmarkstrening i Jondalen på programmet. Barmarkstreningen, ble av mange, avsluttet med et bad i fjorden.

Skiforbundets junior og breddeansvarlig alpint, Stefan Havnelid Johnsen, registrerte at løpere, trenere og foreldre, var godt fornøyd med gjennomføring og innhold på sommersamlingen. Havnelid Johnsen sier Skiforbundet arbeider for å gjøre dette til et årlig arrangement i uke 32. Forbundet ser for seg at breddesamlingen annenhvert år alternerer mellom Folgefonna og Juvass

Stjørdals-Blink Alpint vil på alle måter anbefale Skiforbundet å etablere dette som en årlig samling. Som en liten klubb, med tidvis små årsklasser, er slike samlinger av stor sportslig og sosial betydning for våre løpere. Vi er overbevist om at samlinger hvor man møter alpinister fra andre deler av landet motiverer løperne til videre trening og satsning. Blink Alpint ser allerede frem til neste års sommersamling i Skiforbundets regi.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.