Fullt trykk på Juvass

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 29. Mai 2015

Tre dager med fullt trykk på Juvass i Pinsehelgen.Johan Strid deltok på Sør-Trøndelags Skikrets åpne samling i pinsehelgen.

Samlingen ble noe avkortet da vær med sterk vind stengte skianelgget på samlingens første dag, fredag. Vinden løyet og været bedret seg og de tre neste dagene ble kjørt som planlagt. Det ble tre dager med fullt trykk i bakken i pinsehelgen 23.-25. mai.

Åtte løpere fra klubbene Freidig Alpint, Oppdal Alpin og Stjørdals-Blink Alpint deltok. Løperne fikk utmerket "coahcing" av kretstrener Steingrim Falksete. Frikjøring ble vektlagt på dag en, mens det under de to resterende dagene ble vekslet mellom frikjøring og kjøring i løype.

Gjennom frikjøringsøvelser og modeller ble følgende punkter fokusert på under denne samlingen:

  • Rå dynamikk, bevegelse.
  • Stå i mot, buktrykk
  • Tidlig over på ny blivende ytterski
Øvelsene ble søkt gjennomført med forskjellig kraft og intensitet. Enkelte av øvelsen krevde at man tok seg "god tid" og kjente på effekten av skistilling, vektfordeling, kraft etc, mens andre øvelser ble kjørt med maksimum intensitet og kraft for på den måten å utvide den enkeltes "komfort-sone".Treningsdagene i bakken startet med oppvarming kl 08:45. Deretter fulgte to treningsøkter avbrutt av lunsjpause 11:30-12.30. Vel tilbake på Raubergstulen etter endt skidag i bakken ble det også plass til barmarkstrening i form av løpetur på ca en time.

Godt fornøyde løpere satte kursen hjemover til Trøndelag etter avsluttet skitrening mandag 2. pinsedag.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.