Ny medalje til Markus.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 27. Mar 2019

Markus slo til med en tredjeplass i dagens utforkonkurranse på Hemsedal.


Knallsterk kjøring  i dagens konkurranse på Hemsedal sikret Markus en bronsemedalje i NM utfor.  Kun 26 hundredeler skilte Markus fra sølvplassen som ble besatt av Kjetil Jansrud. Dagens vinner og Norgesmester ble Adrian Smisted Sejerstedt.

Imponerende å se at Markus, som fremdeles er junior løper, hevder seg helt i toppen når noen av verdens beste fartsløpere samles til dyst. Vi gratulerer med nok en medalje i årets NM!



Vi gratulerer

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 26. Mar 2019

Markus med sølvmedalje i NM på Hemsedal.


Mandagens super-G under NM på Hemsedal endte med sølvmedalje til Markus Fossland. Sølvmedaljen kom i Jr II klassen hvor Markus  kun var 0,28 sekunder bak vinneren, Lucas Braathen. 

På totallisten for super-G rennet plasserte Markus seg som nummer ni, 0,66 sekunder bak vinner og Norgesmester Stian Saugestad fra Grong IL. 

Karl Erik Jøssund fra Freidig Alpin fikk også markert seg som en meget habil fartsløper i dette super-G rennet. Han var bare 0,26 sekunder bak Markus i mål. Det ga en tredjeplass og dermed bronsemedalje i Jr II klassen.

Vi gratulerer trønderalpinistene med strålende innsats i NM så langt. Vi venter i spenning på utfor- og kombinasjonskonkuransen som går henholdsvis torsdag 27. og fredag 28. mars.

Blink-løper Ivar Hembre har også vært i aksjon under NM på Hemsedal. Han kjørte dessverre ut i andre omgang i både storslalåm og slalåmkonkuransen. Ivar stiller ikke til start i kombinasjonen eller utfordelen av NM.





Markus i VM troppen

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 6. Feb 2019

Markus Nordgård Fossland er tatt ut til junior-VM i Val di Fassa 18.-27. februar.

Foto: Stig Stenberg

Vi gratulerer Markus med uttaket og ønsker lykke til i VM!



Bilder fra årets skiskole.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 5. Feb 2019

Se bildene fra Blink Skiskole 2019.

Foto: Kristian Helgesen


Årets skiskole ble avsluttet sist lørdag. 18 unge alpinister hadde da vært gjennom tre kvelder og en lørdag med intensiv skitrening. Fokus på treningsøktene har vært grunnleggende skitekninkk, sving, stopp og trygghet i bakken. Vi takker deltakerne og ønsker de alle velkommen til alpingruppas skitreninger og barmarkstreninger: Skitrening hver tirsdag i Meråker og barmarkstrening hver torsdag på Stokkan Ungdomsskole, Stjørdal.


Bilder fra årets skiskole (alle foto, Kristian Helgesen):



Endring i terminlisten

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 10. Jan 2019

Snømangel tvinger frem endring i terminlisten for Helenes Cup og Småalpinisten.


Vinteren har latt vente på seg i Trøndelag. Det har gitt problemer i forbindelse med å arrangere alpinrenn i januar. Freidig Alpins to arrangement; Helenes Cup og Småalpinisten er derfor flyttet.

Helenes Cup

  • Ny dato 26.-27. januar
  • Offisiell SG-trening 25. januar
  • Merk, det blir renn for U10, U9, U8 og yngre både lørdag og søndag

Småalpinisten

  • Ny dato 1. mars
  • Arrangementet flyttes til Oppdal