Stor renn og samlingshelg i Meråker.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 31. Jan 2017

SG, SC, SSL og SL, Stjørdals-Blink og Freidig Alpin inviterer til stor samlingshelg i Meråker 17.-19. februar.


Sammen med Freidig Alpin inviterer Stjørdals-Blink til fartsfyllt og innholdsrik renn og treningshelg i Meråker Alpinsenter. Dato for arrangementet er 17.-19. februar.

Samlingshelgen starter med fartstrening for U12 og eldre på fredag. Dagen etter, på lørdag, arrangeres to super-G renn, åpen KM Nord-Trøndelag og Småalpinisten. I tillegg vil det gå et slalåmrenn på lørdag, her vil første omgang telle som slalåmdelen av super-combi konkuransen. Søndagen er viet storslalåm, dette rennet inngår i Småalpinisten.

Fartstrening og renn er for årsklassene U12 og eldre. Slalåm og storslalåm er åpen for alle årsklasser.

Fartstraséen skal klargjøres med nett torsdag 16. februar, vi oppfordrer medlemmene/foreldregruppa til å møte mannsterke til dette. Funksjonærliste for selve arrangementet sendes ut i løpet av kort tid, følg med!

For SBA løpere er påmeldingsfrist tirsdag 7. februar: Påmelding renn

Se hele invitasjonen her: Småalpinisten og alpin samlingshelg i Meråker 2017



Fem alpinister fra SBA i Helenes Cup.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 29. Jan 2017

Helenes Cup gikk på Stølen i Oppdal i helgen, fem løpere fra Blink deltok.


Arena for årets Helenes Cup ble Stølen i Oppdal etter at snøforholdene i Vassfjellet ikke tillot et rennarrangement der. For årsklassene U10 og yngre ble det arrangert et SSL-renn, mens U12 og eldre kjørte både SL- og SSL-renn.

Fra Stjørdals-Blink Alpint deltok Mille Bugge-Arnøy, Ørjan Kjeldstad-Hanssen, Arne Jakob Bugge-Arnøy, Stian Kjeldstad-Hanssen og Johan Strid.

Resultatlister finner du her: Helenes Minnecup 2017

Bilder fra Helenes Minnecup:






Markus øverst på pallen i NM.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 28. Jan 2017

Vi gratulerer Markus med NM tittel i utfor!

Markus i fint driv ned Olympiabakken på Hafjell. Foto: Privat


Markus leverte glitrende kjøring under dagens utfor i Norgesmesterskapet for juniorer på Hafjell. Kjøringen holdt til førsteplass og NM tittel i Jr1 U18 klassen. Nummer to på listen, Mikkel Solbakken, var hele 0,50 sekunder bak. Tredjeplassen gikk til Simen Strand fra Bærum Skiklubb, 0,78 sekunder bak førsteplassen.

En glad Markus fortalte om fine forhold under hans gjennomkjøring. Gi gass og kjør på refleksene var hans vinneroppskrift for dagen!

Andre trønderske løpere i Jr1 klassen i dagens utforkonkurranse var Karl-Erik Jøssund og Oskar Emil Wavold, de to Freidig løperne endte på henholdsvis 6. og 9.plass. Oppdal Alpins Fredrik Møller kjørte inn til en 22. plass, mens Rory Fitzgerald fra Freidig, fikk en sluttid som plasserte ham som nummer 31 blant Jr1 løperne.

Ivar Hembre kjørte for noen dager siden inn til en sterk åttende plass i slalåm under et FIS renn på Kongsberg. I NM konkurransen på Hafjell måtte han finne seg i en plass lengre nede på resultatlisten. Ivar endte som nummer 46 i JrII U21 klassen.

Vi krysser fingrene for Markus og de andre trønder alpinistene gjennom de neste dagene på Hafjell hvor superkombinasjonen og super-G gjenstår.




Invitasjon til Helenes Cup

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 20. Jan 2017

Lite snø i Vassfjellet, Helenes Cup flyttes til Stølen, Oppdal.


MERK. Helenes Cup flyttes til Oppdal. Program og tidsplan forblir den samme. Følg med på http://freidigalpin.no for eventuell endringer.


Lørdag 28. januar er det duket for renn i Vassfjellet, Helenes Cup. Det blir SSL og SL for U12 og eldre, mens U10 og yngre kjører SSL i tre eventuelt fire omganger. Rennet inngår i Nord-Trøndelag Skikrets beregningsgrunnlag for puljeplassering av løpere til Telenorlekene og Hovedlandsrennet.

Invitasjon med program ser du her: Invitasjon Helenes Cup 2017

Link til rennpåmelding for SBA løpere, merk frist søndag 22. januar: Påmelding renn

Nord-Trøndelag Skikrets kriterier for puljeplassering TL/HL: NTS kriterier puljeplassering 2016-17



Åpen kretssamling på Grong

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 19. Jan 2017

Nord-Trøndelag Skikrets inviterer til åpen kretssamling på Grong 4.-5. februar.

Sesongens andre åpne kretssamling på ski arrangeres i Grong Skisenter, i helgen 4.-5. februar. Samlingen er åpen for alle aldersklasser. Trenere på samlingen er Stian Wohdal fra Steinkjer Skiklubb og Kurt Are Lona fra Grong IL Alpint.

For informasjon og påmelding se invitasjonen her: Åpen kretssamling Grong 4.-5. februar

Merk påmeldingsfrist 28. januar



Rekordstor deltagelse.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 15. Jan 2017

Nord-Trøndelag Skikrets åpne kretssamling på Storlien i helgen 14.-15. januar hadde rekordstor deltagelse.

Hele 37 unge alpinister og deres foreldre fant veien til kretssamlingen som ble arrangert på Storlien denne helgen. Samlingen ble holdt som en åpen kretssamling hvor alle årsklasser kunne delta. Deltagerne kom fra Stjørdals-Blink, Inderøy, Steinkjer, Grong, Lierne og Freidig Alpin.

Det ble en helg med masse god skikjøring fordelt på to intensive treningsøkter både lørdag og søndag. Trenerne hadde lagt inn frikjøringsøkter med øvelser og økter med storslslåmkjøring i stukket løype. De unge alpinistene viste stor treningsiver gjennom hele samlingshelgen, her var det ski- og treningsglede i massevis.

Skikretsen hadde reservert Storvallsgården for overnatting. De 32 sengeplassene ble raskt fyllt opp og flere deltakere overnattet derfor på Lyorna i sentrum av Storlien.

Fellesmiddagen på LeSki lørdag kveld hadde nær 100% oppslutning. Som alltid var det hyggelig å treffe gamle alpinvenner og å gjøre nye bekjentskaper rundt middagsbordet.


Hovedtrener i Steinkjer Skiklubb, Stian Wohdal som var en av trenerne under samlingen, forteller om mange talentfulle unge alpinister. I tillegg var det veldig moro å se at flere løpere gjorde store skitekniske fremskritt de to dagene samlingen varte. Den rekordstore deltagelsen tilskriver han det målrettede rekrutteringsarbeid som har vært gjort av skikretsen de siste årene.

Med så mange alpinister på samling var det påkrevd med flere trenere. I tillegg til Stian Wodahl, ble kyndig og god veiledning også gitt av Espen Carlsson fra Steinkjer Skiklubb og Olav Kristiansen, Juni Øverland og Bjørn Hembre, alle tre fra Stjørdals-Blink Alpint.



Rekordstor deltagelse på kretssamlingen indikerer at skikretsens arbeid med rekruttering til alpinidretten har båret frukter.

Leder i Alpinkomitéen i Nord-Trøndelag Skikrets, Bjørn Hembre, forteller at det i 2013 ble startet et arbeidet med å legge forholdene til rette for økt rekruttering. Det ble bestemt at skikretsen skulle være arrangør av såkalte lavterskel-arrangement hvor kostnadene for løperne ble holdt nede ved at kretsen dekket trenerutgifter og forhandlet frem rimelige priser på overnatting og heiskort.

I tillegg har kretsen bidratt slik at klubbtrenere har kunnet få økt kompetanse gjennom å ta trener 1 og trener 2 kurs.

Nå viser de siste års rekrutteringsatsningen at mange nye barn og unge har funnet veien til fylkets alpinklubber. Mange klubber har merket en formidabel økning i antallet aktive unge løpere.

Spesielt for Nord-Trøndelags rekrutteringsarbeid, er at det også har vært flere rene jentesamlinger. Disse har vært meget populære, og kretsen kan nå se en høy jentedeltagelse på de åpne fellessamlingene.

Helgens høye deltakertall lover godt for alpinidretten i Nord-Trøndelag. Vi ser allerede frem til neste samling med mye moro i bakken, flinke trenere og gode alpinvenner!


Du kan se flere bilder fra samlingen her (scroll ned til enden av albumet):

Bilder sesong 2016-17




Fornøyde deltakere på Skiskole.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 13. Jan 2017

SBA Skiskole 16 deltakere var godt fornøyd etter kveld nummer to i Meråker Alpinsenter.

Supre forhold i Meråker Alpinsenter ga en fin kveld for deltakerne på SBA Skiskole.

Kvelden startet i barnebakken hvor etterhvert gruppa ble delt i to. De eldste skikjørerne dro så ned til trekk 3 og fortsatte skiskjøringen i bakkene som leder ned til dette trekket. Den yngste gruppa gjorde etterhvert det samme.

Det er allerede en merkbar forskjell i trygghet og ferdighet for deltakerne, melder hovedinstruktør på skiskolen, Espen Strid. Vi gleder oss til neste skiskolekveld!



SBA Skiskole flyttes til Meråker.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 7. Jan 2017

Lite snø i Daltrøa gjør at skiskolens to første kvelder flyttes til Meråker.


Dårlige og usikre snøforhold i Daltrøa gjør at SBA Skiskole flytter sine to første kvelder til Meråker. Alpinsenteret har åpent for kveldskjøring tirsdager og torsdager. Ny dato og tid for for de to første skiskolekveldene blir da:

Tirsdag 10. januar kl 18:00-19:30

Torsdag 12. januar kl 18:00-19:30

Oppmøte ved heisbu og alpingruppas klubbhus i bunnen av Bjørgbekkbakken.


Vi krysser fingrene og håper på mer snø slik at planlagt skiskole kveld, onsdag 18. januar, kan holdes i Daltrøa. Vi sender ut info til deltakerne når det nærmer seg denne kvelden.


Usikker på veien til Bjørgbekkbakken? Ta av fra E-14 mot Fagerlia/Meråker Alpinsenter, ta så første til venstre etter jernbaneundergang. Heisbu og klubbhus ser du ca 100 meter overfor P-plass.





Snøfall og åpning av Bjørgbekkbakken.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 3. Jan 2017

Meråker Alpinsenter åpner Bjørgbekkbakken førstkommende helg.

Snøfall og kuldegrader gjør at Meråker Alpinsenter åpner hele anlegget førstkommende helg. Det betyr at alpingruppa starter kveldstreninger i Bjørgbekkbakken fra og med tirsdag 11. januar.


Se hva alpinsenteret skriver på sine facebook-sider:




Ingen skitrening førstkommende tirsdag og torsdag.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 2. Jan 2017

Skitrening avlyses førstkommende tirsdag og torsdag. Vi kjører innendørs barmarkstrening isteden.

Meråker Alpinsenter melder at de ikke klarer å åpne Bjørgbekkbakken denne uken. Det er dessverre fremdeles for lite snø i anleggets nederste del. Men med de siste dagers snøfall og en temperaturprognose som lover godt for snøproduksjon, har alpinsenteret et håp om åpning av Bjørgbekkbakken til helgen. Vi krysser fingrene og håper på start av kveldstreninger i Meråker i uke 2.

Helgetrening på Storlien arrangeres som planlagt.



Bra skikjøring ga fin andreplass.

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Alpint den 1. Jan 2017

Blink-alpinist Johan Strid med fin andreplass i storslalåmrennet under Sesongstarten.


Oppdal Alpin arrangerte, i tradisjonens tro, Sesongstarten i romjulen. Det ble kjørt både slalåm og storslalåm. Rennet var åpent for alle årsklasser. Foruten alpinister fra Trøndelag og Møre og Romsdal var det også løpere fra Lillehammer og Mo i Rana på startstreken.

Eneste deltaker fra Stjørdals-Blink var Johan Strid i klassen G14. Han markerte seg med en fin andreplass i storslalåmrennet, kun 0,77 sekunder bak førsteplassen. I slalåmdelen var Johan uheldig og ble diskvalifisert i andre omgang.

Blink-løper med "servicemann" mente Sesongstarten var et bra arrangement: God deltagelse og prikkfri gjennomføring av arrangøren.

Resultatene kan du se her:

Resultatlister Sesongstarten 2016